Партньор на Проватон
 Пазарите ще работят, но само през следващите три дни

Пазарите ще работят, но само през следващите три дни

Сподели в

Временно отварят кооперативните пазари и борсите за цветя в страната. След като в събота вечерта здравният министър издаде заповед да бъдат затворени заради струпване на хора, на търговците беше дадена отсрочка от три дни да продадат продукцията.

 

На Женския пазар в столицата се изгражда пропусквателен пункт, дезинфекцира се. Всички мерки и от предишните дни са актуални и в момента. Навсякъде има табели с инструкции. Има пунктове за дезинфекция.

 

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на пазари “Възраждане” обясни пред екип на БНТ, че пазарът отваря при засилени мерки за сигурност. Няма да се допускат струпвания. Призовават се гражданите да спазват инструкциите на Националния щаб. Създадена е стройна и силна организация. Разчита се и на съдействието на СДВР.

 

Женският пазар е един от най-големите пазари и на него се струпват най-много посетители. Има 160 сергии. В момента в пазара се допускат по 60 човека, за да не се допусне струпване. До всеки един от секторите има човек с жилетка и радиостанция, който следи и контролира да се спазват изискванията за безопасност.

При всички положения ще има компенсации за търговците, увери Димитров.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *