Партньор на Проватон
 Община Варна отпуска еднократна социална помощ на 72 души

Община Варна отпуска еднократна социална помощ на 72 души

Сподели в

Днес беше проведено онлайн заседание на ПК „Социални дейности и жилищна политика”. Комисията взе решение да отпусне еднократна социална помощ на 72 души. 12 жители от взривения в ж.к ” Владислав Варненцик ” ще бъдат подпомогнати с по 500лв . Това съобщиха от пресслужбата на ОбС-Варна.

Помощите, които се отпускат за покриване на нцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности са в размер между 100 и 600 лв. Лицата, които са одобрените са абитуриенти сираци, които се отглеждат от техните баби и дядовци.

Опуснатите социални помощи са на обща стойност 46 500 лв. Социалната програма на Община Варна тази година е в размер 130 800 лв., но с оглед на създалата се ситуация около пандемията с коронавируса се очаква да претърпи корекции.

„Ще търсим допълнителни възможности, включително чрез оперативните програми „Региони в растеж“ и „Развитие на човешките ресурси“, за да подпомогнем нуждаещите се хора. В момента общината подготвя проектно предложение за осигуряване на топъл обяд от 1 май за 250 варненци с доходи под линията на бедност“, заяви пред съветниците директорът на общинската дирекция „Социални дейности” Таня Василева.

Тя допълни, че след обявяване на извънредното положение на 13 март допълнително 40 възрастни са били включени в Домашния социален патронаж във Варна.„Администрацията е непрекъснато на горещите телефони. Готови сме да се отзовем във всеки един момент и да подкрепим тези хора“, каза още Таня Василева.

Помощ е отказа на четирима души. Мотивите са,че някои от гражданите от тях вече са получили помощи от Община Варна. За единият отказ е с аргумент , че е от компетенциите на дерекция ” Здравеопазване”

Окончателното решение за отпускане на помощите ще бъде взето на заседание на Общинския съвет.

Информация за хората, нуждаещи се от незабавна подкрепа, може да бъде подавана на телефоните към дирекция „Социални дейности“ в Община Варна: 052 820 115; 052 820 172; 052 820 544 и 052 820 196.

Запис от заседанието на комисията може да бъде гледан   тук

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *