Партньор на Проватон
 Една по-различна Цветница (фоторепортаж)

Една по-различна Цветница (фоторепортаж)

Сподели в

Цветница се отбелязва във всички храмове във Варна. По традиция на този ден се ходи на църковна литургия с върбови клонки, китки от здравец или букети от различни пролетни цветя.След празничното богослужение се раздават осветени цветя и върбови клонки.

Тази година празникът е по-различен. Във връзка с въведенето извънредно положение Цветница се чества при строги мерки за сигурност, свързани с неразпространение на коронавируса. За първи път не се раздават върбови клонки и цветя.

Репортер на Varnautre.bg видя, че пред варненските храмове няма струпване на много хора.

Малкото вярващи, които все пак са решили да посетят църква за Цветница съблюдават стриктно инструкциите за безопасност- носят маски и спазват дистанция помежду си.

Служители на МВР и на храмовете следят за реда на влизане- допусксат се не повече от двама човека.

Разговаряхме със служители на реда, които споделиха, че  денят преминава спокойно, хората са отговорни и спазват всички инструкции.

Екипът на Varnautre.bg  честити  на своите читатели този красив пролетен празник с думите на Отец Дончо Александров от Варна

“Благословен е Идещият в името Господне!!! Чрез вярата и живота ни, да сплетем в сърцата си най – красивия, най – пъстрия венец от цветя за Господ! Бъдете благословени, имайте мир и радост в душите си! Честит празник!!!” , това написа Отец Дончо Александров във “Фейсбук”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *