Партньор на Проватон
 4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

Сподели в

В началото на нова връзка, винаги имаме усещането, че тази ще е завинаги. Но когато еуфорията отмине, емоциите се балансират, започваме да виждаме знаци, които ни карат да се колебаем за избора си. Ако все още не сте сигурни дали вашата връзка е обречена на провал или има бъдеще, отговорете си на тези 4 въпроса.

Искате ли едни и същи неща?

За да бъде една връзка стабилна и дълготрайна е необходимо партньорите да бъдат обединени от общи цели, интереси и желания. Разбира се, че е нормално да се разминават в някои интереси, хобита, но когато става въпрос за основополагащи неща е от значение дали плетат заедно една и съща нишка. И така, ето още няколко въпроса, които да си зададете, за да разберете доколко вашата връзка би била пълноценна и дълготрайна:

Успявате ли напълно да се отворите един към друг?

Още един показател за това дали двама души могат да градят бъдещето си заедно и да са щастливи един с друг е, доколко са открити. За своите мисли, положителни и отрицателни емоции, за обсъждането на проблемите във връзката. Дали се чувствате неудобно да изкажете своето мнение по дадени въпроси, защото знаете, че няма да срещнете разбиране? Емоционалната близост е много важна, необходима е за успешната връзка.

Как разрешавате конфликтите?

Споровете, когато са в умерено количество, могат да бъдат здравословни за една връзка. И все пак е важно как ги разрешавате. Дали вечно е със скандал, агресия, била тя и словесна. Успявате ли да преминете покрай малките недоразумения или в най-малкото виждате причина за спор?

Ако не можете да комуникирате ефективно и в трудни ситуации, връзката ви почти сигурно е обречена на провал.

В тези взаимоотношения можете ли да бъдете себе си?

Всеки иска да бъде такъв, какъвто е пред партньора си, да е обичан, дори заради своите слаби страни. С времето опознаваме другия, както и той нас. За съжаление, не във всяка връзка партньорите могат да бъдат себе си, да се отпуснат, защото трябва да покриват нечии стандарти за поведение, красота и т.н. Ако вие не сте на първо място приятели, не се чувствате на 100% комфортно в компанията си, връзката ви е обречена да се провали.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *