Партньор на Проватон
 80 сигнала за семеен побой са подадени през март от деца

80 сигнала за семеен побой са подадени през март от деца

Сподели в

На националната гореща линия за деца през март са били подадени 80 сигнала за случаи на побой над единия родител от другия.

“И ние разчитаме правителството да се държи по същия този строг начин, както се държи към Covid-19 по отношение на насилието, по отношение на Стратегията за борба с насилие върху деца, по отношение на новия социален закон, който беше обсъждан и в който са участвали всички експерти от неправителствения сектор, а не да се огъва под натиска на една фанатизирана група, която предоставя фалшиви новини”, коментира Надежда Стойчева – клиничен психолог, директор на Фондация “Асоциация Анимус”.

Горещият телефон за сигнали за насилие е с намалено работно време. Ще работи от 9 до 21 часа всеки ден. можете да се обадите на телефон – 0800 186 76, 02 981 76 86.

“Имайте предвид, че там работят доброволци, които отиват независимо от условията на Covid-19. Там има включително и юридически дежурства, включително има и хора доброволци, които са незрящи, които не са се отказали да работят в името на това да продължаваме да помагаме на жертвите на домашно насилие”, изтъкна експертът.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *