Партньор на Проватон
 Таксиметровите шофьори във Варна пред колапс заради коронавируса

Таксиметровите шофьори във Варна пред колапс заради коронавируса

Сподели в

70% от таксиметровите шофьори във Варна спират работа заради липсата на клиенти. Хората, които се възползват от услугите на бранша, са намалели с близо 90% и шофьорите не могат да покрият разходите за лизинг или наем на автомобилите си, както и таксите към таксиметровите централи, съобщава БНТ.

Димчо Иванов и Емил Миланов от Варна са таксиметрови шофьори от близо 30 години. Въпреки дългогодишния си стаж такава криза в бранша виждат за първи път.

Димчо Иванов коментира: “Браншът загива! И няма да се възстанови, тъй като говори се за извънредно положение до май месец. До май месец няма да има нито един таксиметров шофьор, който да излезе на улицата, защото не можем да си плащаме сметките!”

Емил Миланов допълва: “Ако преди качвахме 30 човека, сега качваме 3,5 за цял ден”.

Освен, че са на ръба на фалита, таксиметровите шофьори недоволстват, че клиентите често не спазват изискванията за безопасност.

“Влизат и все искат да седнат тука, на предна седалка, без маски…Вече просто ги насочваме да са отзад”, казва Емил Миланов.

“Той не може да откаже на клиента и всъщност рискува живота си!”, допълва го Димчо Иванов.

Таксиметровите шофьори са убедени, че единствено с помощта на държавата браншът може да бъде спасен. В противен случай до месец всички работещи в него ще фалират.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *