Партньор на Проватон
 Съвети за двойки под карантина

Съвети за двойки под карантина

Сподели в

Ако сте се самоограничили в дома си според предписанията на специалистите, за да ограничите разпространението на заразата от новия коронавирус, вероятно все пак някой от семейството ви, вие или половинката ви имате право да излизате до магазина, аптеката или пък на работа в зависимост от това в каква професионална сфера сте.

Но ако сте под карантина излизането става невъзможно в следващите най-малко 14 дни. Затворени сте с партньора си и няма къде да отидете, за да се разнообразите. Много възможни са редица конфликти, породени от психическото напрежение, което затварянето за дълъг период от време предполага.

Как да се справите с предизвикателствата във връзката, ако сте под карантина с партньора си?

Прекарвайте известно време поотделно

Много е важно да не стоите в едно помещение по цял ден и цяла нощ. Опитайте се да ограничите прекарването на време заедно, като се дистанцирате в различни помещения. Правете нещо различно поотделно.

Ако трябва сключете устен договор за конкретни часове

Определете си конкретни часове, в които да ограничите общуването си. Например, ако и двамата работите от вкъщи, докато сте под карантина, не влизайте в помещението, в което е партньорът ви, докато не изтече работното време, сякаш сте на работа наистина.

Уважавайте работата от вкъщи на другия

За да няма конфликти помежду ви, уважавайте работата от вкъщи на другия. Ако единият партньор не работи, а другият е дистанционно на работното си място, не си пречете. Това ще ви помогне да запазите добрите си отношение въпреки факта, че сте затворени вкъщи не по ваша воля.

Питайте партньора си от какво се нуждае

Комуникацията и показването на емпатия към половинката винаги помага за запазване на добрите отношения и хармонията във връзката. Интересувайте се как се чувства партньорът ви. Питайте го от какво има нужда. Проявявайте грижа, за да засвидетелствате обичта си.

Не прехвърляйте стреса си върху партньора

Това е труден за изпълнение съвет, но е от голямо значение. Подобен е на правилото да не пренасяте проблемите от работата си вкъщи и да си го изкарвате на партньора. Същото важи и при съжителството под карантина, когато не можете да се разнообразите, отивайки на друго място и общувайки с други хора. Когато сте затворени вкъщи по принуда е много вероятно да нарушите тези правила и да прехвърлите несъзнателно напрежението си върху партньора си. Това може да предизвика конфликти.

Направете си план за спорните неща

За някои неща е трудно да се постигне консенсус. Затова направете предварителен план. Разберете се за спорните ви горещи точки и открийте най-доброто споразумение за избягването и решаването им.

Направете времето заедно качествено

Правете си срещи за обяд и вечеря. Гушкайте се пред телевизора. Разговаряйте. Смейте се заедно. Всички тези и още приятни занимания, които можете да правите заедно, могат всъщност да заздравят и подобрят връзката ви.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *