Партньор на Проватон
 Десните във Варна искат ОбС да заработи онлайн

Десните във Варна искат ОбС да заработи онлайн

Сподели в

Десните във Варна призоваха градският парламент да се адаптира към ограниченията на извънредното положение в страната и да заработи онлайн.

Ето предложението, което депозираха до ръководството на ОбС и до медиите=

Уважаеми колеги общински съветници,
Високия риск от разпространение на COVID19 предполага изключително ограничаване на публичните събирания. Част от това ограничение са и заседанията на общинските комисии и сесиите на общинските съвети.

За всеки от нас е ясно, че в настоящия момент проблемите на нашия град не намаляват, а напротив – увеличават се значително. Това изисква от нас да бъдем дори още по-активни в своята обществена дейност.

В тази връзка предлагаме:

* спешно да се въведе възможността за онлайн провеждане на заседания на Общински съвет – Варна и комисиите към него.

* да бъде възложено на съответните технически звена да разработят (адаптират) система за дистанционно гласуване.
При условие, че всяко гласуване е публично това не би трябвало да е проблем, защото всеки от нас може на момента да провери дали гласът му е отчетен правилно. Също така заседанията ще бъдат записвани и съхранявани за справка.

* да бъде приета възможност за дистанционно входиране на въпроси и сигнали от страна на общинските съветници и жителите на Варна

* да бъде направена юридическа оценка на горните предложения, и при нужда да се пристъпи в спешен порядък към промяна в тази посока на Правилника за организация и работата на Общински съвет – Варна.

Уважаеми, колеги,
Горните предложения са единствената адекватна реакция на новите реалности, в които сме принудени да живеем и работим. Разчитаме на Вашето активно съдействие. Ако не изпълним горните изисквания, ние няма да можем да продължим ефективно да изпълняваме задълженията поети към жителите на Варна.

С уважение,

Николай Капитанов
От името на група “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ”

в ОбС

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *