ЗА ПРИМЕР! Утре пристигат първите 250 теста за KoVid19 в Дългопол

ЗА ПРИМЕР! Утре пристигат първите 250 теста за KoVid19 в Дългопол

“В четвъртък пристигат първите 250 теста в Дългопол” – сподели специално за ПРОВАТОН кмета на общината Георги Георгиев.

“Тестовете са с одобрените от СЗО сертификати. До края на седмицата ще направим графика и другата седмица стартираме тестването, като започнем от хората на предна линия, а по точно от личните лекари, полицаите и служителите на общината, които са в пряк контакт с населението.” – съобщи кметът.

“След пристигането на следващата партида тестове продължаваме с изледването на поставените под карантина, а преди отварянето на училищата ще се тестват и педагогическия и непедагогически състав.” 

„Изследванията ще се извършат в манипулационната на бившата поликлиника в гр.Дългопол от правоспособен лаборант, по график обявен от общината” – уточни Георгиев.

„Хората са дисциплинарани, спазват указанията. Проблем е, че стоят вкъщи, тоест без работа. В тази посока – към работата, трябва да помисли правителството”, каза още кметът.

Община Дългопол е единствената засега община в България, която започва тестване на най-рисковите групи от населението.

ПРОВАТОН припомня, че страни като Германия, Сърбия, Южна Корея и др. започнаха масово тестване с цел предпазване на икономиката от рецесия.

Целта е да се изолират заразените под карантина, а здравите да могат да ходят на работа, като след определен период се задължават да се подлагат на тест.

Ще последват ли други общини примера на Дългопол, предстои да видим.

ПРОВАТОН

Leave a Reply
Your email address will not be published. *