Партньор на Проватон
 Как да спрете да обичате, когато не отговарят на чувствата ви

Как да спрете да обичате, когато не отговарят на чувствата ви

Сподели в

Може би на всеки се е случвало да се влюби и отсрещната страна да не отговори на чувствата му. Отхвърлянето е трудно за приемане и често пречи да продължим напред. Как да спрете да обичате, когато не отговарят на чувствата ви?

Признайте пред себе си, че болката е нормална

Когато изпитвате силни емоции към някого, който не може да ви отговори със същото, е напълно нормално да ви боли. Любовната мъка, често се усеща като физическо неразположение.

Възможни са:

Промени в хранителните навици;
Безсъние;
Чувства за безнадеждност или безпомощност;
Промени в нормалното ви настроение;
Проблем с контролирането на негативните мисли;
Мисли за самонараняване;
Депресия.
Ето защо, първата и най-важна стъпка е да признаете, че болката от любовното разочарование е нормална.

Оставете си време да скърбите

Няма нищо срамно или лошо да скърбите, стига да не минете определени граници. Всъщност е по-здравословно да тъгувате, отколкото да се опитвате да потиснете емоциите си. Отделете си малко време, за да „обработите“ тъгата си. Отделяйте си някакво време, в което да сте насаме с мислите си. Това може да е 30 минути, час, на ден… Но не се поддавайте в капана на отчаянието и това да не се виждате с приятели, да не правите любимите ви неща.

Осъзнайте, че не може да управлявате чуждите емоции

Една от най-честите грешки, които всеки отхвърлен в любовта прави, е да си мисли, че може да накара другия да го заобича. Болезнено мислене, което наранява още повече и губи от времето ви. Не може да накарате някой да ви поиска.

Отдалечете се за известно време от обекта на вашите желания

Част от това да се справите със ситуацията, в която се намирате е да създадете пространство, в което по-рядко да се появява обектът на вашите желания. Не е нужно да изключвате този човек напълно от живота си, но трябва да си починете от него.

Също така не е нужно да бъдете груби в комуникацията. Ако той търси контакт с вас, помолете го да ви даде нужното време, освен ако не е в състояние напълно да отговори на вашите емоции и желания. Опитайте се да не преглеждате неговите профили в социалните мрежи, спрете да го „дебнете“ кога е активен, дали ще ви пише и т.н.

Още някои неща, които може да направите:

Откажете се от игричките, в които го карате да ревнува;
Изразете чувствата си към себе си – ако ви се плаче, плачете;
Осъзнайте, че сте по-добре, без значение колко е „велик“ човекът, когото обичате. Вие може да намерите щастието без него;
Отървете се от спомените свързани с него;
Не злоупотребявайте с храна, алкохол и други;
Излезте от зоната на комфорт и преоткрийте себе си.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *