Партньор на Проватон
 Тази вечер гасим светлините за “Часа на Земята” 2020

Тази вечер гасим светлините за “Часа на Земята” 2020

Сподели в

13-ото издание на глобалната инициатива за опазване на природата “Часа на Земята” за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството, съобщиха от WWF България.

Организацията призовава хората на 28 март (събота) символично да изключат светлините между 20.30 и 21.30 часа. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята, посочват от WWF България.

“Часът на Земята” 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. Днес от 11.00 часа с LIVE събитие на фейсбук страницата на WWF виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни “Приказен концерт за Земята”. С помощта на музиката тя ще разкаже на децата различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

Кулминацията на “Часа на Земята”, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт “Глас за планетата”. Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата, посочват от организацията.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *