Читател: Варна отново е цветна градина, дано скоро всички да й се радваме!

Читател: Варна отново е цветна градина, дано скоро всички да й се радваме!

“Варна отново е цветна градина, силно се надявам час по-скоро всички отново да можем да й се радваме! За да се случи час по-скоро това, обаче, трябва в този труден за всички ни момент, да сме обединени и дисциплинирани, отговорни и мъдри!”, коментира читател на Varna24.bg.

Варненецът изпрати кадри от прекрасните цветни фигури в Морската градина и около Община Варна, запечатани при бърза разходка на домашния му любимец.

“Всички тези прекрасни цветя, които цъфтят в момента, са засадени през есента на миналата година. В момента трябва да разцъфнат над 50 000 лалета в Морската градина и около 70 000 теменужки в парка. Работата не свършва и ние се подготвяме за пролетно-лятното зацветяване, което ще стартира през май месец. Есенните цветя издържат при зимните условия и като ги насеем през есента, презимуват, и по това време започват да носят наслада за очите и емоциите ни.

Летните цветя ще са бегонии, мушката и много други, на които силно се надявам вече всички дружно да можем да се радваме. Нашите хора продължават да работят. В оранжерийни условия зацветяваме 9-етажните цветарници, които през лятото поставяме на обществени места. От понеделник започваме и да косим. Не спира дейността, която извършваме и при нормална обстановка”, коментира за Varna24.bg  Стоян Аргиров, директор на Общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване”.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *