Партньор на Проватон
 Кризисният щаб във Варна реши: Българи и чужденци, влизащи в морската столица, задължително под карантина!

Кризисният щаб във Варна реши: Българи и чужденци, влизащи в морската столица, задължително под карантина!

Сподели в

Преди още Националният щаб да се произнесе със свое решение, Кризисният щаб във Варна, е взел решение, според което от днес всички българи и чужденци, пристигащи във Варна, биват поставяни задължително под 14-дневна карантина, научи Varna24.bg.

Ето какво точно гласи новата разпоредба, целяща ограничаване разпространението на коронавирус във Варна и областта:

“Поставянето под домашна карантина за период от 14 дни да се прилага за всички граждани с постоянен и настоящ адрес на територията на Област Варна и техните семейства при завръщането си от държава от или извън Европейския съюз.

Всички граждани на други държави с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на област Варна, и членовете на техните семейства завръщащи се от държава от или извън Европейския съюз, да се поставят под домашна карантина за период от 14 дни.

Решението влиза в сила от 00:00 ч. на 26.03.2020 г.

Изпълнението и контрола се възлага на органите на МВР и РЗИ – Варна.”

До решението се стига след предложение на д-р Дочка Михайлова, Директор РЗИ-Варна, която докладва следното по време на заседанието на щаба вчера: “Във връзка с усложнената епидемична обстановка и с оглед предприемане на адекватни противоепидемични мерки на територията на област Варна, към български граждани, завръщащи се от всички други държави, специалистите от РЗИ-Варна предлагам следното:

В изпълнение на правомощията на областния кризисен щаб и съобразно Заповед №РД-01-130/17.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, всички български граждани с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на област Варна, завръщащи се от която и да е държава, да се поставят под домашна карантина за период от 14 дни”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *