Партньор на Проватон
 Кметът Иван Портних изказа благодарност към всички доброволци във Варна

Кметът Иван Портних изказа благодарност към всички доброволци във Варна

Сподели в

84 души са на разположение за доставка на храна и лекарства на възрастни, самотни и трудноподвижни лица

Благодаря от сърце на всички доброволци във Варна – за човещината!, написа кметът Иван Портних във фейсбук.
“До момента 84 души, от които 20 от Доброволно формирование – Варна, са на разположение за доставка на храна и лекарства на възрастни и самотни хора и трудноподвижни лица. Помощ са потърсили 133 души, на възраст между 43 и 95 години, на които е помогнато веднага.
Всички нуждаещи се могат да се обаждат на телефони 052-985-099 и 0889 911 791, всеки ден от 9 до 17 часа. Телефоните за записване на доброволци са 052 820 748 и 088 25 13 891.
Младежи се включиха в акция по раздаване на маски, осигурени от Община Варна, на възрастни хора. Около 650 пенсионери получиха безплатно предпазните средства при посещение на хранителни магазини между 8,30 и 10.30 ч. Акцията продължава и в следващите дни. До момента сме осигурили и раздали на социални и здравни работници, на институции, на служители в градския транспорт над 20 000 маски.  Носете маски, това е уважение към околните
Пристигнаха първите количества спирт от организираното от общината производство. Те ще бъдат раздавани на домоуправителите чрез районните кметства както досега,
Направена бе тренировка за трансформиране на зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта в помещение за болнично наблюдение с 300 легла. Целта бе съгласуване на действията на отговорните служби и лица при необходимост. Признавам – трудно приемам промяната. Затова се обръщам към всички – нека направим така, че тази зала да продължи да бъде любимо място на варненци – само за концерти, театри и спортни състезания! Нека бъдем внимателни и отговорни към себе си и близките си.”
На Благовещение кметът пожела на всички здраве! “Нека чувате само добри вести и да срещате добри хора. Бъдете здрави!”, написа Иван Портних.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *