Партньор на Проватон
 Иван Портних: Продължаваме с мерките за безопасност във Варна!

Иван Портних: Продължаваме с мерките за безопасност във Варна!

Сподели в

Пътниците в градския транспорт на Варна ще могат да ползват дезинфектанти за ръце, поставени в близост до вратите в автобусите, научи Varna24.bg.

Те са осигурени от Община Варна, съобщи кметът на града Иван Портних в социалната мрежа. Ето какво още сподели градоначалникът:

“Продължаваме с мерките за безопасност във Варна:

Доставихме 1000 броя дезинфектанти под формата на спрей за ръце за общинската фирма “Градски транспорт”. Те трябва да бъдат поставени до вратите в автобусите и тролейбусите за удобство на пътниците;

Осигурихме 300 предпазни шлема за контрольорите, а преди седмица доставихме и маски. Успоредно с това продължава ежедневната дезинфекция на автобусите и тролейбусите, като с препарат се обработват парапети, дръжки и седалки;

200 предпазни шлема предоставихме и на УМБАЛ “Св. Марина”, също така на медицинските екипи на пунктовете на автогарата и жп гарата във Варна, както и на здравните медиатори;

Доброволци към Община Варна ще раздават предпазни маски на възрастните хора, които посещават търговски вериги в часовете между 8,30 ч. и 10,30 ч. Започват от днес. Носете маски, това е уважение към околните!

Продължаваме да раздаваме дезинфекционни препарати за поддържане на етажните собствености. Вчера доставихме поредно количество в районните администрации, които от своя страна ще ги разпределят на професионалните домоуправители. Така за един ден ще бъдат обхванати над 1265 входа.

Продължава раздаването и на етажни собствености, които не ползват професионални фирми за почистване. Всеки дезинфектант е придружен от подробни инструкции за начин на употреба – как се разрежда, с какво количество трябва да се обработват площите, както и с информационен лист за безопасност.

При раздаването от районните администрации са длъжни да инструктират хората за правилна работа с продуктите.

Телефони за връзка с районните администрации:

“Аспарухово” – 0885/455-886 и 052/370-023

“Одесос” – 052/ 612 885

“Владислав Варненчик” – 052/ 57 57 36

“Приморски” – 052/ 359 100

“Младост” – 052/820 784

Спазвайте правилата, грижете се са себе си и близките си.

Бъдете здрави!”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *