Партньор на Проватон
 Варненска верига за хранителни стоки, заедно с доброволци, в помощ на най-уязвимите от вируса

Варненска верига за хранителни стоки, заедно с доброволци, в помощ на най-уязвимите от вируса

Сподели в

Варненска верига хранителни магазини с добър пример иска да обедини усилията на повече колеги и доброволци по време на това тежко изпитание, съобщиха от ръководството на фирмата.

“В този труден за всички ни момент най-безценното нещо е човещината, желанието да си помагаме и да се подкрепяме. Нашата  инициатива, която ми се иска да бъде подета масово от останалите колеги, е да подпомагаме възрастни, самотни или други хора в силно затруднено положение, като им даряваме хранителни продукти от първа необходимост. Получавайки информация от нашите клиенти, познати и приятели вече започнаха да ни се обаждат доброволци, които ни помагат и доставят безвъзмездно продукти на нуждаещите се.

Неотдавна имахме акция, при която съвместно с младежите от варненска денс формация набирахме продукти, закупени и предоставени от клиенти на веригата, като в края на всеки дарен продукт предоставихме по още един. Смятаме отново да го организираме, защото вярваме, че варненци са милосърдни и състрадателни хора с големи сърца.

Имаме идея освен пакета храни от първа необходимост, които доброволците предоставят до вратата на хора в нужда, да започнем да приготвяме и топла храна. За да осъществим тази идея приканваме готвачи, които са освободени в момента от работа, но имат желание да са полезни, да дойдат като доброволци при нас и във времето на извънредно положение да готвят за тези бедстващи хора. Така ще можем да разнасяме и топла храна по домовете. Имаме възможност да предоставим условия и продукти, за да приготвяме храна за нуждаещи, които по някаква причина не са попаднали в обхвата на социалните кухни”, сподели за медията ни управителят на търговската верига.

Освен, че заделя пакети от основни хранителни продукти, които дарява на най-уязвимите варненци, популярната търговска верига е поръчала на варненски шивашки фирми изработването на хиляди предпазни маски, като голяма част са дарили на нуждаещи се и институции, а останалите разпространява без надценка. Така помагат освен на хората, които не успяват да се сдобият с предпазни средства, а и на фирмите, които ги изработват, да съхранят служителите и бизнеса си. От ръководството на фирмата пожелаха да останат анонимни, защото това е разбирането им за гражданска солидарност. Те обаче са на разположение, за да консултират всеки техен колега откъде може да се снабди изгодно с маски за многократна употреба, за да не се спекулира с цените.

“Браншът като цяло е отговорен към ситуацията и е хубаво всички, които могат, да помагат с опита и труда си и в този труден момент да дадат личен пример.

Провокирани от репортаж, в който беше показана маска за многократна употреба на цена от 16 лв., ние решихме, че трябва да помогнем на нашите съграждани да се сдобият лесно и достъпно с предпазни средства на цената от българския производител. Ако повече колеги се включат в инициативата ще покрием по-бързо  дефицита на тези така важни и търсени защитни средства. Това е и най-сигурният начин да се преборим със спекулата с цените на предпазните маски, като в същото време спестяваме струпването на много хора в аптеките.

Молбата ни към клиентите е да бъдат разумни и да спазват дисциплина с отстояние един от друг, да ползват предпазни средства докато пазаруват,  за да опазим здравето на нашите колеги, които са на първа линия дълги часове, контактувайки с много хора. Нека бъдем отговорни към себе си и към тях!”, призоваха още от ръководството на веригата за хранителни стоки.

Телефон за съмишленици, които искат да се включат в инициативата:  +359 894494003

Varna24.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *