Опитът на Артета с COVID-19: Нищо страшно, повечето няма и да разберат

Опитът на Артета с COVID-19: Нищо страшно, повечето няма и да разберат

Мениджърът на Арсенал Микел Артета бе първият във Висшата лига, диагностициран с COVID-19. Испанецът разказа за заболяването и през какво е преминал през последните дни.

Артета заяви, че се чувства добре и че вече почти напълно се е възстановил от вируса.

“Много съм добре сега. Чуствам, че съм се възстановил. Трябваха ми 3-4 дни, за да се почувствам по-добре и да си възвърна енергията. Да оставя сипмтомите зад гърба си”, започна разказа си треньорът.

Той усетил първите симптоми след мача с Олимпиакос в Лига Европа, след което нещата се развили много бързо.

“Всичко стана много бързо. Във вторник следобед се почувствах зле и отидох до лекаря си, но него го нямаше. След това ми се обадиха шефовете на клуба. Аз бях в колата си, когато ми съобщиха, че президентът на Олимпиакос е дал положителна проба и че всички, които са били в контакт с него, са рискови. Казах им, че и аз не се чувствам добре и че имаме ситуация, тъй като много от нашите играчи бяха контактували с тях (Олимпиакос – б.пр.).

Предстоеше ни мач с Манчестър Сити на следващия ден и нямаше как да излагаме на риск толкова много хора и да не им кажем какво се случва. Направиха ми теста миналата сряда и в петък излязоха резултатите. Трябваше да кажем на ръководството на Висшата лига, че съм болен. Очевидно беше, че всички, които са контактували с мен, трябва да се подложат на карантина, и че предстоящите ни мачове трябва да се отложат.”

Съпругата на Артета Лорена беше човекът, който даваше информация на феновете за състоянието на треньора.

Тя успокояваше хората, че болестта не е толкова страшна и че сипмпомите при съпруга ѝ са такива, че не биха го спрели от обичайната му всекидневна рутина и задължения, ако ситуацията в Европа не бе толкова сложна заради пандемията.

“Искам да благодаря на всички, които ни вдъхнаха кураж и ни изпратиха съобщения, имейли и ни се обадиха. Това беше наистина изумително. Ясно ми е, че искате да знаете какво се случва. Съпругът ми се чувства добре. Вярно е, че има симптомите, но не е нещо, което би го спряло да отиде на работа в нормална ситуация.

Симптоматиката на коронавируса е подобна на тази на грипа – втрисане, кихане, кашляне и т.н. В друг случай би взел парацетамол и би отишъл на работа. Нищо страшно. Температура, главоболие… Това е. Децата и аз сме перфектно.

Очевидно е, че вирусът не е смъртоносен. Може да е такъв за малък брой хора, но повечето ще го прекарат със съвсем леки симптоми. Може би, при някои ще е по-тежко, но не е нищо чак толкова страшно.”

Leave a Reply
Your email address will not be published. *