Кметът на Варна обяви пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората

Кметът на Варна обяви пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората

Извънредното положение заради коронавируса е много сериозно изпитание за всички. Затова на първо място остава задачата за опазване на живота и здравето на хората. Успоредно с това предприемаме първи пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората във Варна: 🔷Удължаване на срока на плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. 🔷Удължаване на срока за плащане на данък върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. 🔷Ще предложа на Общинския съвет таксите за тротоарно право на засегнатите да не бъдат начислявани за периода на извънредното положение. 🔹Знаете, че отменихме синята зона и тя вече се ползва без такса. В момента прецизираме внимателно разходите за здравеопазване и социални дейности, набелязваме мерки за увеличаване на бюджетите в тези функции, търсим възможности за редуциране на други общински такси, патентни данъци, наеми. Ситуацията е тежка, трябва да сме разумни.

🔶 Продължаваме с дезинфекциите. 🔸Пристигна доставка на 20 тона спирт, който ще бъде бутилиран и раздаден на домоуправителите.

🔶 Първите 600 предпазни шлема са готови, предстои да ги раздадем на полицаите по КПП-та, на болници и поликлиники.

🔶 Раздадохме още ушити във Варна защитни облекла на медицинскитеекипи на гарите, на медиаторите, на социални работници

🔶 Продължават проверките на хората под карантина. Днес служители на ОД на МВР – Варна са извършили 573 проверки. Образувани са четири досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, заради неспазване на карантина. Моля Ви за повече дисциплина и отговорност!

Бъдете здрави!

Leave a Reply
Your email address will not be published. *