Партньор на Проватон
 Иван Портних: Варненска фирма стартира производство на предпазни шлемове, местни ателиета шият маски

Иван Портних: Варненска фирма стартира производство на предпазни шлемове, местни ателиета шият маски

Сподели в

Мобилизирани са варненски фирми в борбата с коронавируса, съобщи кметът на Варна Иван Портних в социалната мрежа, където публикува и снимки. Ето какво сподели градоначалникът:

 

“Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна. На място видях първите готови бройки. Екипът от млади и отговорни хора създаде бърза организация. Първата партида ще е готова в понеделник и веднага ще бъде изпратена на хората, които са на първата линия с борбата с коронавируса – лекари, медицински сестри, полицаи, социални работници, доброволци. С тях ще бъдат подсигурени и екипите, които са на КПП-та на входовете на Варна. В комбинация с маска, шлемовете са добро средство за предпазване и неразпространяване на вируса.

 

Успяхме да организираме други варненски фирми, които от седмица шият предпазни маски и защитни облекла. Благодаря им, че не спекулират с цените и правят всичко възможно да осигурят максимално количество продукция. До дни очакваме и голяма пратка на маски от чужбина.

 

Благодаря на хората, които ни съдействат активно в доставките и производството на дезинфекционни материали.

 

Предстои да осигурим второ зареждане на домоуправителите на етажните собствености, които отговарят за поддържане на хигиена във входовете на кооперациите. Графиците се изготвят от районните администрации. При получаването, хората отново трябва да бъдат внимателно инструктирани за начина на ползване на препаратите.

 

Грижете се за себе си и за близките си, помагайте си. Бъдете здрави!”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *