Партньор на Проватон
 Военноморска болница във Варна в готовност да приема заразени с коронавирус

Военноморска болница във Варна в готовност да приема заразени с коронавирус

Сподели в

Готови сме да отцепим цялата Военноморска болница във Варна при евентуална нужда. За момента само девети етаж прави реорганизация да посреща спешни случаи на заразени с коронавирус. Това съобщи областният управител Стоян Пасев за Moreto.net.

Към момента единствено инфекциозната клиника към УМБАЛ “Света Марина” във Варна приема пациенти с коронавурс на територията на Североизточна България.

По думите на Областния управител четиримата с положителни проби за COVID-19 във Варна са в добро състояние.

Случаите на коронавирус в България са 190, като повечето са с подобряващо положение и показатели. В Пирогов двама остават в критично състояние.

Преди дни в София започна тренировка за разкриване на полева болница във връзка трансформиране на големи закрити площи във временни стационари, които са за карантинирани хора. Избраното място бе зала “Армеец”, като обучението се провежда от Националния оперативен щаб и се координира с МВР, Здравното министерство, държавния резерв и МО.

На първи етап устройване на временен център за настаняване на пациенти под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е – дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е – съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е – прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

Учения за разгръщане на полеви болници се предвиждат и в областните градове, като за Варна е избрана зала “Младост” в Спортна зала, където се очакват да бъдат разположени 300 легла, съобщи областният управител Стоян Пасев за Moreto.net.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *