Кметът на Варна Иван Портних призова: Родители, приберете децата и младежите у дома!

Кметът на Варна Иван Портних призова: Родители, приберете децата и младежите у дома!

“Родители – приберете децата и младежите у дома! Моля Ви, скъпи наши майки, бащи, баби и дядовци, бъдете разумни и стойте вкъщи. Позволете ни да се погрижим за Вас!”, призова кметът на Варна Иван Портних.

Ето какво още сподели той в социалната мрежа:

“От 21 март, съгласно заповед на министъра на здравеопазването, въвеждаме следните по-строги превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса във Варна:

Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки във времето от 8,30 до 10,30 ч. всеки ден. Това се прави с цел да се предпазят допълнително възрастните – в тези часове възрастните хора ще могат да пазаруват спокойно, без опасност да се заразят от по-младите.Моля Ви, скъпи наши майки, бащи, баби и дядовци, бъдете разумни и стойте вкъщи. Позволете ни да се погрижим за Вас!

Напомням, че за всички самотни и болни възрастни хора нашите социални служители и доброволци доставят храна и лекарства до домовете им.

Забрана за посещения в паркове, градски градини, детски и спортни площадки; Родители – приберете децата и младежите у дома!

За спазването на мерките ще има проверки от полицията, ще се налагат глоби!!!❗️

Полицията организира КПП-та на входовете и изходите от Варна. Градът ще може да бъде напускан само при неотложност – ако се ходи на работа в друго населено място, по здравословни причини, при завръщане по настоящ или постоянен адрес. Това трябва да се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност. За да не става напрежение, ще има гратисен период, през който хората да могат да се снабдят с необходимите документи. Засега до вторник включително.

Продължават дезинфекциите и в града – на всички спирки, на детски площадки, подлези, контейнери за смет;

Телефон за записване на доброволци – 052 820 748

На 052-985-099 и на 0889 911 791, могат да звънят възрастни самотни хора и трудноподвижни лица за доставка на храна и лекарства.

Напомням, че Община Варна откри дарителска сметка, като средствата ще бъдат използвани за снабдяване с храна и лекарства на хора с увреждания и самотно живеещи възрастни, за осигуряване на защитни средства, консумативи и други материали за здравните и социални работници и за граждани. Дарителската сметка е: Община Варна BG49CECB97908462150000 ЦКБ АД

Код 44 51 00 – дарения от страната

Код 44 52 00 – дарения от чужбина

Търпение и дисциплина. Ще се справим заедно.

Бъдете здрави!”

Leave a Reply
Your email address will not be published. *