Партньор на Проватон
 Честит рожден ден, Четвърта езикова гимназия – Варна!

Честит рожден ден, Четвърта езикова гимназия – Варна!

Сподели в

На 19 март Варненската IV-та езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ отбелязва 62-та годишнина от създаването на училището и 50 години от издаването на първия сборник “Устрем”, научи Moreto.net.

Заради обстановката гимназията няма да отбележи празника си по обичайния начин – с концерт и срещи между възпитаници, учители и съпричастни родители и бивши ученици, но денят все пак е празничен за ученици и учители.

За рождения ден е създаден специален сайт, на който ученици качват записани от тях видео клипове на различни езици, които се изучват в гимназията. Виртуалният празник продължава и със своеобразен концерт.

По повод юбилея на изданието “Устрем” книжката може да бъде намерена във виртуален вариант – засега в сайта на гимназията в рубриката „Издания”. Там може да бъдат открити и старите броеве на “Устрем”.

Като коментар на ситуацията с учебния процес директорката на гимназията, Веселина Тотева, се обърна с думите:

“Поклон и благодарност за усилията на членовете на ръководството и на колегите, благодарение на които учебният процес в IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ не само да не прекъсна в тези необичайни условия, стана по-ефективен и мобилизира енергията на ученици и учители, които заедно работят за все по-високи постижения.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *