Партньор на Проватон
 Кметът на “Владиславово” лично разнася дезинфектанти на домоуправителите в района

Кметът на “Владиславово” лично разнася дезинфектанти на домоуправителите в района

Сподели в

Кметът на варненския район “Владислав Варненчик” лично разнася концентриран дезинфектант на домоуправителите по входовете в района, видя репортер на Varna24.bg.

 

Николай Костадинов и придружаващ го служител разясняват на хората как се ползва препарата и по колко пъти на ден трябва да се прилага за третиране на откритите части във входа.

 

За да спазят необходимата дистанция и изисквания за безопасност някои обитатели приеха инструкциите, оставайки по терасите си.

 

Районният кмет уточни за медията ни, че четири екипа работят по доставката на дезинфектантите по блоковете в района. Той подчерта, че не е нужно домоуправителите да ходят в районното кметство, а поетапно нужното количество дезинфектант за всеки вход ще бъде осигурено и доставено по места, за да се избегне струпването на хора в районното кметство.

 

Живеещите във всеки вход трябва сами да осигурят организацията за третирането на откритите части, като се разберат по между си това да става на ротационен принцип, ако не желаят да поверят тази дейност на специализирана фирма или лице. Организацията трябва да бъде създадена дистанционно, а не чрез провеждането на общо събрание, което би нарушило забраната за струпване на повече от двама възрастни на едно място.

 

На всеки вход в квартала има разлепено следното съобщение, което публикуваме с известни съкращения:

 

“Уважаеми управители на сгради в режим на етажна собственост, находящи се на територията на район “Владислав Варненчик”, гр. Варна.

 

Във връзка обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение и епидемичната обстановка, възникнала вследствие разпространението на Коронавирус на територията на страната, на основание Заповед на Кмета на Варна Иван Портних, ВИ ПРИКАНВАМ да предприемете действия за ежедневна дезинфекция на повърхностите, които са в контакт с открити части на тялото на живущите в сградите и на зоните за общо ползване, в това число входни врати и брави, асансьори и вратите им, етажни площадки, стълбища, и стълбищни парапети.”

 

Заповедта, разлепена на всеки вход е подписана от кмета на района Николай Костадинов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *