Партньор на Проватон
 Забраняват ползването на автоматите за кафе на открито във Варна, таксиметровите шофьори задължително с маски!

Забраняват ползването на автоматите за кафе на открито във Варна, таксиметровите шофьори задължително с маски!

Сподели в

От Областна администрация съобщиха за Varna24.bg за новите мерки, предприети днес след заседание на областния кризисен щаб, проведено дистанционно чрез  електронна система Viber.

По време на заседанието е разгледан постъпил до областния управител Стоян Пасев сигнал за струпване на хора около вендинг автомати за кафе. Повдигнат е въпросът за задължение към всички водачи на леки таксиметрови автомобили, превозващи пътници за ползване на предпазни маски, с оглед на което следва да се предприемат мерки.

Диян Димов, член на щаба, е обяснил следното: “Вендинг автоматите за кафе представляват конструкции, някои от които не са свързани във водната мрежа и трябва саморъчно да се налива вода, никой не извършва дезинфекция периодична, каквато се изисква при такива случаи. Относно таксиметровия превоз на хора, ръкавиците предпазват само шофьора и то само ако ги сменят периодично. Ако се ползват примерно 2-3 дни стават разносители на инфекция и не предпазват никого, няма как да се извършва контрол за спазване. Маските категорично обаче трябва да се ползват”.

Във връзка с постъпили сигнали на гражданин относно вземане на местни мерки за ограничаване на вирус COVID-19 на територията на област Варна и след направените предложения са взети единодушно следните решения:

Да се спре работата на вендинг автомати за кафе разположени на открито. Вендинг автомати за кафе на закрито (в административни сгради, в хранителни магазини, в бензиностанции и др.) работят, като се прилагат всички мерки за безопасност от ползвателите, упоменати в Решение I. от Протокол  15/15.03.2020г. от заседание на областен кризисен щаб във връзка с мерки за ограничаване на вирус COVID-19 на територията на област Варна.

Всички водачи на леки таксиметрови автомобили превозващи пътници, задължително да използват предпазни средства – тип маски.

Решенията влизат в сила от 18.03.2020г.

Изпълнението и контрола се възлага на кмета на община, директор РЗИ Варна, органите на МВР.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *