Партньор на Проватон
 РУО Варна: От понеделник във всички училища започват занятия в електронна среда!

РУО Варна: От понеделник във всички училища започват занятия в електронна среда!

Сподели в

Регионално управление на образованието в град Варна уведомява, че във връзка с обявеното извънредно положение в Република България със заповед на министъра на здравеопазването № РД 01-124/13.03.2020 година, свързано с разпространението на COVID-19 в световен мащаб, от 16.03.2020 година във всички образователни институции в област Варна учебните занятия се прекратяват.

От понеделник във всички училища започват занятия в електронна среда. Ето какво още призовават от РУО Варна:

“Уважаеми ученици,

Времето, извън класните стаи не трябва да снижава образователната Ви активност и мотивираност. Наложително е да продължите да работите от вкъщи, по инструкции и задачи на учителите си, да продължавате да създавате нови умения и да развивате знанието си, активно да участвате в образованието си – за овладяване на учебното съдържание, с което Вашите учители ще Ви подават по електронен път.

Поддържайте активността си, като се упражнявате върху вече преподадените уроци. Търсете нови източници на информация и я вграждайте в собствената си компетентност, под ръководството на учителите си.

Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Избягвайте физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.

Бъдете дисциплинирани и отговорни! Към себе си, близките си и към обществото!

Уважаеми родители,

Като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители. Бъдете партньори на учителите! Работете екипно в името на израстването на децата си – физическо, личностно, гражданско.

Уважаеми директори и педагогически специалисти,

Призоваваме Ви да въведем иновациите си в действие; да използваме създалата се сложна ситуация, като приложим педагогическите си знания и умения и приведем работата си към дигиталното общуване с учениците и не допуснем пропуски в подготовката им и снижаване на образователни резултати; да направим голяма крачка към образование в дигитална среда:

●да използвате технологичните възможности за обмяна на образователни ресурси с учениците и непрекъснат контакт с родителите;

● да насърчавате родителите да мотивират и контролират децата си;

● да консултирате и отговаряте на въпроси от учебния материал, които затрудняват учениците;

● да осигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище.

●да проявим обществена отговорност, солидарност и взаимопомощ – работете в електронните платформи, споделяйте електронни ресурси, проявете креативност при организирането на електронно обучение, свързвайте се помежду си, оказвайте си взаимопомощ.

Надяваме се с отговорност и общи усилия да преодолеем този труден период.

Бъдете здрави и силни!”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *