Партньор на Проватон
 Иван Портних: Трябва да надмогнем егоизма и безхаберието си! Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплина!

Иван Портних: Трябва да надмогнем егоизма и безхаберието си! Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплина!

Сподели в

“Има една положителна проба във Варна, изпратена е за втори тест в София, ще Ви информираме своевременно за резултата. Спазвайте всички изисквания за безопасност!”, написа във фейсбук кмета на Варна Иван Портних, видя Varna24.bg.

 

Ето какво още коментира градоначалникя в личния си профил в социалната мрежа вчера, преди да издаде актуализирана заповед за затягането на мерките и във Варна:

 

“Категорично подкрепям затягането на контрола срещу разпространението на коронавируса, по предложение на ген. Мутафчийски! Изчаквам решението на правителството, след което ще актуализирам и мерките във Варна. Ако искаме отново да имаме нормален живот – със семействата си, с близки и приятели, трябва да надмогнем егоизма и безхаберието си. Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплина! Помнете Италия!”

 

Както Varna24.bg съобщи, актуални мерки за превенция срещу коронавируса във Варна бяха спуснати с нова заповед на кмета на Варна Иван Портних.

 

Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях.

 

На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Това се посочва и в акутализираната заповед на кмета на Варна Иван Портних, след промени в заповедта на министъра на здравеопазването и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение в страната.

 

Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

 

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (читалища, кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали).

 

В заповедта се посочва още, че трябва да се осъществява постоянна дезинфекция на ден след всеки курс в подвижния състав на “Градски транспорт” ЕАД – Варна. Всички превозвачи, които изпълняват автобусни превози от и до Варна, да създадат организация за превенция на служителите, ежедневна цялостна дезинфекция на превозните средства, регулярно почистване на филтрите на климатиците, както и дезинфекция на всички често докосвани повърхности – дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс. При неизпълнение на предписанията, на превозвачите ще бъде отказан достъп до автогарите на територията на гр. Варна.

 

Ограничават се частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито. Дейностите в “Обреди” ЕООД да се изпълняват при засилени мерки на превенция. Всички управители на търговски дружества, в това число търговски вериги, банки и други ведомства, работещи с клиенти, да създадат организация за дезинфекция по няколко пъти на ден на клиентските пространства и всички често докосвани повърхности – дръжки на кошници и колички за пазаруване, парапети, ескалатори, дръжки на врати, кранове на мивки, бутони на асансьори, банкомати и вендинг автомати, се посочва още в заповедта на кмета.

 

Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *