Партньор на Проватон
 Осъдиха Община Варна заради повредена кола в улична дупка

Осъдиха Община Варна заради повредена кола в улична дупка

Сподели в

Обезщетение в размер на 706 лв. за нанесени имуществени вреди и 510 лв. за разноски по делото, трябва да плати Община Варна на шофьор, повредил колата си в улична дупка. Това става ясно от скорошно решение на Районния съд, образувано по иск на ищцата, научи Moreto.net.

 

Във вечерните часове на 5-ти март миналата година, Мирослав Атанасов пътувал с лек автомобил “Ауди” А6, собственост на негова позната, в посока центъра на Варна. Заслепен от светлините на идващата отсреща кола, мъжът не успял да избегне необезопасената дупка на пътя, вследствие на което се разкъсала предната дясна гума на автомобила, а предната и задната дясна джанта били увредени.

 

След инцидента шофьорът се обадил на тел. 112 и съобщил за произшествието. Полицейският патрул обаче пристигнал след повече от 3 часа, тъй като имало футболен мач и всички били командировани там.

 

Полицаите направили снимки на дупката с размери 60 см на 40 см и дълбочина около 15 см и отразили в протокола, че водачът преминал през необезопасена дупка. Общата стойност за отстраняване на щетите на автомобила е в размер на 706 лв., за които собственикът на повредената кола претендира да му бъдат изплатени от Община Варна, отговорна за състоянието на въпросния участък.

 

От своя страна Общината оспорва съставения за ПТП протокол, че не бил годен да установи причинно-следствената връзка между настъпилите вреди и конкретното произшествие, че липсвали доказателства дали водачът е карал със съобразена с пътните и метеорологичните условия скорост, както и размера на предявената сума, която била завишена.

 

Според магистратите безспорно вредите по автомобила са вследствие на въпросната дупка, която е с достатъчно големи размери, за да се получат увреждания, дори и скоростта на движение да е много ниска. Заради това Община Варна е осъдена да заплати на ищцата 706 лв. за претърпени имуществени вреди на колата, както и 510 лв. за разноски по делото.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *