Партньор на Проватон
 Откриха три обекта по европейски проект за естетизация на градската среда във Варна

Откриха три обекта по европейски проект за естетизация на градската среда във Варна

Сподели в

Три обекта от проект “Естетизация и модернизация на градската среда във Варна” бяха символично открити днес. Първият от тях е за благоустрояване на междублокови пространства в район “Одесос” 1, включващо реконструкция на ул. “Георги Бенковски” – в участъка от бул. “Сливница” до ул. “Кракра”, както и на предблоковите пространства между ул. “Цар Петър”, ул. “Парижка комуна”, ул. “Кракра” и ул. “Георги Бенковски“. Изцяло е подменена подземната инфраструктура, извършено е преасфалтиране, подмяна на тротоари и бордюри, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

 

Вторият проект е за благоустрояване на междублокови пространства в подзона район Младост (ж.к. Възраждане, I м.р.), включващо естетизация и модернизация на пространството между ул. “Ана Феликсова”, ул. “Петър Алипиев”, улицата западно от бл. 17, както и локално платно на бул. “Трети март“. Извършено бе преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа, подмяна на подземна инфраструктура и велоалея, съобщи Тихомир Тимов, ръководител на проекта.

 

По третия проект – благоустрояване на междублокови пространства в район “Владислав Варненчик”, IV-ти микрорайон, бе извършен и основен ремонт на ул. “Янко Мустаков” – в участъка от бул. “Константин и Фружин” до ул.”Света Елена”. Дейностите включваха още основен ремонт на улиците, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на нови паркинги, и тротоари, създаване на зелени зони и зони за отдих, нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление.

 

Модернизацията на градската среда стана със средства от Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 и съфинансиране от Община Варна. Утре предстои откриване на още два обекта, обясни Тихомир Тимов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *