Партньор на Проватон
 Емил Костадинов: Промяната в БСП е заложена в Платформа за демократичен социализъм, която се представя от Красимир Янков (ВИДЕО)

Емил Костадинов: Промяната в БСП е заложена в Платформа за демократичен социализъм, която се представя от Красимир Янков (ВИДЕО)

Сподели в

Корнелия Нинова е твърде далеч от идеята на БСП от самото начало

“Промяната в БСП е заложена в Платформа за демократичен социализъм, която се представя от Красимир Янков.” Това заяви по “Канал 3” Емил Костадинов, член на НС на БСП и бивш депутат от левицата на въпрос, кой има шанс за председателското място на лявата партия. “По инициатива на Красимир Янков, група социалисти създадохме Платформата, защото за първи път на редовен Конгрес няма да бъде представен политически документ от тясното ръководство на партията.” Той добави, че главният теоретичен принос за написването на Платформата е на Георги Пирински, проф. Захари Захариев, проф. Димитър Генчев и др. “Дадохме своя принос, за да може партията да разполага с такъв документ в навечерието на Кнгреса. В момента се води една кампания, която е отнесена само и единствено около избора за председател на партията”, категоричен беше Костадинов. “Красимир Янков още от ноември заяви, че ще се кандидатира за председател на БСП и заяви инициативата, че дебатът да минава на програмно ниво, а не на принципа – “стани да седна”, добави още Емил Костадинов.
“Това, което представяме сега като документ, е част от актуалната програма на партията от 2008 година”, обясни Емил Костадинов. На въпрос, дали настоящият лидер на партията Корнелия Нинова е изоставила идеята на БСП, той отговори: Г-жа Нинова е твърде далеч от идеята от самото начало. Във времето имаше едно свободно осцилиране от ляв патриотизъм, през ляв консерватизъм до екологична насоченост”, добави социалистът.

Бившият депутат беше категоричен, че Нинова и Добрев са неразрушим екип. “Всичко, което се случи през тези четири години – отдалечаването от идеала и ценностите е дело на този тесен екип, те са начело и те отстраниха всички, които имат лично мнение”, обасни Емил Костадинов.

“БСП трябва да се върне доверието на хората. Тя трябва да приеме ценностите, които са заложени в програмата на партията от 2008 г., и отсъстваха от “Визия за България”. Това означава смяна на неолибералната система със системата на социалната държава”, добави той.
“През последните 3 години беше поставена на абордаж темата за предстоящи парламентарни избори от Корнелия Нинова за вътрешна употреба. Парламентарната ни група беше извадена от Народното събрание в удобни за ГЕРБ моменти. 3 месеца основната опозиционна сила отсътваше от НС. БСП няма право да се крие и да бяга когато е притискана. Понякога трябва да крещи, но не бива да е креслива партия”,категоричен беше Емил Костадинов. По думите му, въпреки сериозното обществено напрежение и недоволство към управляващите, БСП не убеждава, че е алтернатива на този етап.

Вижте цялото интервю във видеото.

Е

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *