Партньор на Проватон
 Как кардио тренировките могат да ви помогнат да качите мускулна маса

Как кардио тренировките могат да ви помогнат да качите мускулна маса

Сподели в

Медицински доказано е, че редовните сърдечно-съдови упражнения значително подобряват съня, правят костите ви по-силни, увеличават  енергията, подобряват храносмилането, действат благоприятно на белите дробове и сърцето, подобряват циркулацията на кръвта и инсулиновата чувствителност. На всичкото отгоре, кардио упражненията помагат за премахването на млечната киселина от организма и помагат за изграждането на мускулна маса.

Усещането за изгаряне на мазнини след интензивна тренировка е всъщност млечната киселина, която се натрупва в мускулите. Голямото изобилие на млечна киселина може да забави вашето време за възстановяване и може да направи, така че да усещате болка в мускулите. Кардиото е страхотно, защото предизвиква окисляване на токсичните съединения, помага за отстраняването на млечната киселина, която се натрупва по време на тренировка.

Като видите колко много предимства има от кардио упражненията (повишена енергия, по-добро усвояване на жизненоважни хранителни вещества, премахване на токсините от тялото, увеличава работоспособността и т.н.) ще разберете защо кардио упражненията са също толкова важни, колкото и тренировките с тежести в стремежа си да натрупате мускули. Правейки сърдечносъдови упражнения вие създавате оптимална среда за изграждане на мускули.

Добра комбинация за изграждане на мускулна маса ще бъде интензивна тренировка с тежести, след което ще натрупате млечна киселина и това ще доведе до освобождаване на растежен хормон, последвано от кардио с ниска интензивност.

 

 

Ето малко съвети за кардио тренировките:

  • Вие трябва да правите кардио най-малко три пъти седмично в продължение на поне 20 минути на тренировка.
  • Определете си диапазон на пулса. Направете това като извадите от 220 годините си, като тази цифра умножите по 0,65, за да намерите вашата долна граница на пулса ви. После от  220 извадете пак годините си и полученото число умножете с 0.8, за да разберете горната граница на пулса ви.
  • Купете си уред за измерване на сърдечния ритъм. Можете да го носите на китката или на бицепса. С него ще можете да следите сърдечния ритъм когато тренирате и ако има нужда да коригирате пулса си в нормите за вашата цел.
  • Опитайте няколко неща, като ходене, туризъм, аеробика, плуване, кикбокс, гребане – нещо, което ще ви помогне да си вдигнете сърдечния ритъм.

Тялото ви ще изгори същия брой калории в определен пулс, независимо дали карате колело, или качвате стълби, или туризъм в гората. Не е важно какъв вид кардио правите, стига да се трудите много.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *