Партньор на Проватон
 Иван Портних издаде заповед с мерки против разпространението на коронавируса

Иван Портних издаде заповед с мерки против разпространението на коронавируса

Сподели в

Кметът на Варна Иван Портних издаде заповед с мерки против разпространението на коронавируса, които са в сила на териотирята на Община Варна, научи Moreto.net

Мерките са в сила от днес и са за територията на Община Варна, като са съобразени със заповед на министъра на здравеопазването и след проведено заседание на Областния кризисен щаб.

1. Преустановяване на посещения на културни мероприятия;

2. Провеждането на спортни събития да се извършват без публика;

3. Забрана за провеждане на масови мероприятия с участие на деца

“Няма място за паника. Важно е всеки един от нас да бъде разумен и отговорен, да пазим себе си и околните.”, призозава кмета Портних.

Кметът на Варна, напомни, че учениците във Варна са във ваканция до 11 март включително, а след това се чакат указания от Националния щаб.

Припомняме, областният управител на Варненска област Стоян Пасев, съобщи препоръчителните мерки, които са в сила за цялата област.

“Преустановяваме посещения на културни мероприятия, в това число и кина. Разбирайте всички посещения на театри, кина, концерти. Провеждане на спортни мероприятия, ако са насрочени само и то без публика“, каза Пасев и допълни:

“Забранява се и провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Взехме решение да се прекратят и тренировките на децата в закрити помещения.“

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *