Партньор на Проватон
 Варненецът д-р Милен Врабевски е мъж на 2019 година

Варненецът д-р Милен Врабевски е мъж на 2019 година

Сподели в

Милен Врабевски е мъж на 2019 година. Наградите бяха връчени тази вечер по време на ежегодната церемония, организирана от Дарик радио. Номинациите по традиция са три. За първи път в историята на конкурса една от тях бе дуетна – за писателя Георги Господинов и аниматора Теодор Ушев.

Творческият дует Георги Господинов и Теодор Ушев, актьорът Мариус Куркински и филантропът д-р Милен Врабевски бяха тримата номинирани в тазгодишната церемония “Мъж на годината”.

Номинацията, която д-р Милен Врабевски получи от Академия “Мъж на годината”, е за цялостната му народолюбива дейност. Той е активно ангажиран с каузата на благотворителността в България в подкрепа на инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейското гражданство. Учредител и председател на Фондация „Българска памет“.

Именно Врабевски е и номинацията, събрала най-много гласове на официалната страница на конкурса – “Man of the year”.

В категорията “Мис ТВ чар” наградата получи водещата на сутрешния блок на Нова ТВ “Събуди се” Мартина Ганчева. А за постиженията си в киното награда взе Руши Видинлиев. Почетния приз “Легенда” получи легендата на българското кино Васил Михайлов. Специалната награда на Дарик беше връчена на ефрейтор Никола Върбанов, който спаси живота на 11-годишно дете, паднало в придошлите води на водопад край Карлово.

Идеята за това да има приз “Мъж на годината” е още от първия момент, в който започва да излиза мъжкото списание “Клуб М” – 1990 година. В началото номинациите и класирането правили водещи журналисти от всички медии и интелектуалци, членуващи в “Клуба на Клуб М”. През 2001 година регламентът е променен – от тогава номинациите дават журналисти, а мъжът на годината се избира чрез гласуване в интернет. Дарик радио притежава марката “Мъж на годината” от 2008 година. Тогава е създаден и официалният сайт на конкурса. Според регламента на конкурса в него не могат да участват мъже, които са го печелили два пъти. Досега това са Желю Желев, Петър Стоянов и Бойко Борисов.

Статистиката показва, че най-често наградата “Мъж на годината” отива при политици или спортисти. Най-номинираният политик за “Мъж на годината” е Иван Костов. Сред спортистите по брой на номинации води Христо Стоичков. Нееднократно в първата десетка са били Желю Желев, Стефан Софиянски, Богомил Бонев, Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов. През 2009 г. за първи път се връчва наградата “Мис ТВ чар”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *