Партньор на Проватон
 Томислав Дончев и Мария Габриел пристигат за форум във Варна

Томислав Дончев и Мария Габриел пристигат за форум във Варна

Сподели в

Конференция, посветена на новата рамкова програма “Хоризонт Европа“ 2021-2027г., ще се проведе от 10:00 часа на 6.03.2020г. в зала “Аула“ на Икономическия университет. Организатор е Областният информационен център-Варна.

 

Форумът “Хоризонт Европа – образование, иновации, научни изследвания“ има за цел да популяризира новите акценти в програмата и напредъка в програмирането на периода 2021-2027г.

 

По време на конференцията комисар Мария Габриел ще представи рамката на новата програма на ЕС за научни изследвания и иновации “Хоризонт Европа“. “Хоризонт 2020“ (2014-2020г.) е най-голямата рамкова програма на ЕС за научни изследвания и иновации. 7-годишният ѝ бюджет е на стойност почти 80 млрд. евро. “Хоризонт Европа“ е продължението на “Хоризонт 2020“. Варненският евродепутат Емил Радев ще говори за правните предизвикателства пред използването на изкуствения интелект.

 

Вицепремиерът Томислав Дончев ще обясни какви са очакванията за следващия програмен период, който започва през 2021г. и ще продължи до 2027г., кои ще бъдат новите оперативни програми и как се договарят техните бюджети. Мартин Дановски ще презентира новата Агенция за изследвания и иновации. Очаква се държавното звено да стимулира внедряването на иновации и да бъде отговорно за законодателството в този сектор. Като лектор в събитието ще се включи и зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева. Своя опит ще споделят бенефициенти по програма “Хоризонт 2020“.

 

Във форума ще участват и експерти от МОН, депутати, представители на централната и местната власт, академичната общност, неправителствени организации, студенти, представители на бизнеса.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *