Партньор на Проватон
 С видеонаблюдение ще се следи от вандалски посегателства във варненския квартал “Аспарухово”

С видеонаблюдение ще се следи от вандалски посегателства във варненския квартал “Аспарухово”

Сподели в

За приоритетите в развитието на кв.„Аспарухово“ говори кметът на района Ивайло Маринов. Това е първият мандат на 52-годишния варненец, който в периода 2015 – 2019 г. беше и зам.-кмет на „Аспарухово“.

 

„В последните 4 г. за района бяха направени много неща. Целта ми е да ги надградим. Знаете за реализираните по фонд „Солидарност“ два охранителни канала, за основните ремонти на главните пътни артерии – „Народни будители“, „Мара Тасева“ и Първи май“, за построените детски площадки велоалеи“, посочи Ивайло Маринов.

 

Рибарското пристанище в „Карантината“ е сред ключовите за района.

 

„Местността ще бъде изцяло облагородена. Извършените дейности под вода приключиха, ред е на сградата. Мястото ще стане любимо на всички варненци, които ще могат да се докоснат до автентичния занаят на рибарите. А друг прироритет е ремонтът на училище „Васил Левски“. Наблюдавам всяка седмица как върви работата по него. Външната фасада е завършена, вече дейностите са в сградата, до май трябва да приключим“, допълни районният кмет.

 

„Аспаруховия парк“ ще стане прекрасно място за отдих, предстои превръщането му в атрактивна рекреационна зона.

 

„На последната сесия на ОбС – Варна, се отпуснаха средства и за проект за основен ремонт на пътя за кв. „Галата“. Това е друг общински приоритет. Ще има вело- и пешеходна алея. В близките години ще се инвестира сериозно в инфраструктурата на „Галата“, намерението е да реновираме улици в квартала, като започнем от централната. Предстои и ремонт на читалището, ще го преоборудваме основно“, разкри Ивайло Маринов.

 

Преди дни е огледан здравният пункт в „Галата“, който ще отвори врати.

 

„Предстои да влезе в сила новата транспортна схема на Варна. За местностите около „Аспарухово“ се предвижда да има автобус, който да събира пътниците на цената на билета – 1 лв., и да ги извозва до центъра на „Аспарухово“. Това включва и Онкоболницата. Корабчето, което свързва квартала с Морска гара ще работи и тази година – като атракция за варненци и туристи“, каза още Ивайло Маринов.

 

До началото на летния туристически сезон ще се работи усилено и по озеленяването и зацветяване на района.

 

“За опазване на придобивките в квартала от вандали е предвидено поставяне на видеонаблюдение. Първо на пасарелката и на възлови места. За нялко години се надявам да обхванем парка и детските площадки. Действително, много се чупи. Имаме фирма, която поддържа, но промяната трябва да е в съзнанието на гражданите. Разчитам и на сигнали, за да си опазим района“, завърши Ивайло Маринов.

 

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *