Партньор на Проватон
 От утре: грипна епидемия и училищна ваканция в цялата страна

Biologist Rebecca Gillespie places a vial of flu-fighting antibodies in ice at the Vaccine Research Center at the National Institutes of Health, Tuesday, Dec. 19, 2017, in Bethesda, Md. Scientists now think people respond differently to vaccination based on their flu history. (AP Photo/Carolyn Kaster)

От утре: грипна епидемия и училищна ваканция в цялата страна

Сподели в

До 11 март затварят училищата, без планови операции, профилактични прегледи и свиждания в болниците

Грипна епидемия в цялата страна обяви Министерството на здраеопазването. Мярката влиза в сила от утре – 6 март и ще важи до 11 март, сряда, включително, гласи заповедта на министър Кирил Ананиев.

 

В резултат – затварят за учебни занятия всички училища, прекратяват се детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

 

Прекратяването на учебните занятия в университетите е само препоръчително. Препоръката за преустановяване важи и за всички масови мероприятия, в това число спортни и културни.

 

“Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март”, гласи още съобщението на здравното министерство.

 

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.

 

Причината е втората вълна на заболеваемост от грип тип В. До момента на територията на България не е диагностициран пациент с коронавирус.

 

УНСС излиза в грипна ваканция до 11 март

От утре до 11 март (сряда) включително УНСС излиза в грипна ваканция.

 

“Във връзка с грипната епидемия, обявена на територията на цялата страна със заповед на министъра на здравеопазването, и препоръката „да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обяви дните от 6 (петък) до 11 март (сряда) включително за неучебни”, съобщиха от висшето учебно заведение.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *