Партньор на Проватон
 Варна е първият град след София с Център за деца с аутизъм

Варна е първият град след София с Център за деца с аутизъм

Сподели в

Още един важен социален проект се осъществи във Варна

 

Варна е първият град след София, в който има Център за деца с аутизъм. За 2020 г. в общинския бюджет сме осигурили 70 000 лв. за работата на Центъра.

 

Правителството подкрепило проекта с предоставяне за безвъзмездно ползване на част от сградата на ул. “Кавала” 1 на Асоциация Асоциация “Да съхраним жената”, която развива социалната услуга в партньорство с Община Варна.

“Поздравявам екипа на Асоциацията и лично г-жа Йорданка Великова Ненчева за всеотдайната работа и развитието на доброволчеството и социалното предприемачество във Варна. Благодаря и на всички дарители.”, сподели кмета на град Варна, Иван Портних, в публикация на профила му в социалните мрежи.

Центърът за рехабилитация на деца с аутизъм е част от общинската социална програма, която включва 59 социални услуги. Тя е пример в национален мащаб за успешно сътрудничество между местната власт и неправителствените организации, в полза на хората в неравностойно положение.

Продължаваме работа с нови два проекта – за изграждане на Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания и на Център за грижа за лица с различна форма на деменция”, допълни той.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *