Партньор на Проватон
 Деца рецитираха Ботев и Вазов в навечерието на 3 март

Деца рецитираха Ботев и Вазов в навечерието на 3 март

Сподели в

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ и НУ „Васил Левски“ във Варна почетоха съвместно паметта на героите

„Аз съм българче“, „На прощаване“, „Хаджи Димитър“… с патриотичен рецитал петокласници от ОУ „Христо Ботев“ във варненския квартал Аспарухово поздравиха свои съученици от 4 клас в НУ „Васил Левски“ по случай Националния празник на България 3 март.

 

„Христо Ботев и Васил Левски са били заедно и един до друг в трудните времена. Ние решихме на тази паметна за България дата да направим нещо съвместно с учениците от двете училища, носещи техните имена.“ Това каза за медийна група „Черно море“ Йоана Кателиева – учител по български език и литература в ОУ „Христо Ботев“.

 

Петокласникът Андрей представи стихотворението „Обесването на Васил Левски“ и сподели, че му е било лесно да го научи наизуст, а за Левски знае много неща, но основното, че се е борил за нашата свобода.

 

Гостите четвъртокласници на свой ред подариха на домакините специално изработена от тях книга, свързана с живота и делото на последния български знаменосец на Самарското знаме – Никола Корчев.

 

Инициативите сред децата, свързани с живота и делото на Апостола, не се ограничават само до датата 3 март. Ирина от 4 б клас в НУ „Васил Левски“ е написала книга, посветена на патрона на своето училище.

 

„За мен беше чест да напиша тази книга. В нея разказах живота на българския революционер, в 16 листа, красиво написани и с илюстрации. Помогна ми моят баща да направя редовете“, сподели с нас Ирина, а нейната творба ще участва в конкурс за ръкописна книжка написана от дете.

 

текст и снимки Мариана Стойкова, Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *