Партньор на Проватон
 От район “Приморски”: Очакваме идеи, а не фалшиви тези за проекта за 17-ти микрорайон в “Левски”

От район “Приморски”: Очакваме идеи, а не фалшиви тези за проекта за 17-ти микрорайон в “Левски”

Сподели в

Очакваме идеи, а не фалшиви тези за проекта за 17-ти микрорайон, заявиха от район “Приморски” във Варна на страницата си във фейсбук, видя Varna24.bg.

Ето какво още се посочва в коментара:

“По повод проекта за облагородяване на 17 – ти микрорайон в “Приморски” в Община Варна, който предстои да бъде реализиран, държим да отбележим, че предстои подробно обследване на всяка улица и вътрешно междублоково пространство, за да се откроят проблемите и нуждите на живеещите и работещите там. Водещ принцип в заданието на бъдещото проектиране ще бъде постигане на баланс между зелената система и инфраструктурата. Разбира се, и този път проектните намерения ще станат публично достояние и ще бъдат обект на обществено обсъждане.

В коментар на г-н Явор Калчев /публикуван от варненска медия/ се сблъскваме с тези, които не отговарят на истината. Например, внушава се, че в първия проект за облагородяване на 17- ти микрорайон ще бъде покрит отводнителният канал, пресичащ района в посока север-юг по протежение на ул. Мадара; че при разширението на ул. “Д – р Железкова” ще бъдат премахнати 40 чинара; че при обновяването на детската площадка на ул. “Бор” и ул. “Явор” ще бъде унищожена 40- годишна иглолистна растителност… Това категорично не е вярно! В тази връзка очакваме от гражданите идеи, обективна критика и предложения при бъдещото обсъждане на проекта за облагородяване на 17-ти микрорайон в “Приморски”. Защото от фалшивите тези губещи са всички”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *