Деца от Варна подкрепиха символично борбата с агресията в училище

Деца от Варна подкрепиха символично борбата с агресията в училище

Днес, учениците от Частно средно училище “Юрий Гагарин” в Комплекс “Камчия”, отбелязаха ,,Световния ден против тормоза в училище”, известен като “Ден на розовата фланелка”. Пред площада на детския лагер “Радуга”, облечени в розови фланелки, учениците се събраха и сформираха сърце в знак на съпричастност и подкрепа към инициативата.

Преди това, училищният психолог изнесе беседа по класните стаи, на тема “Заедно срещу насилието” , в която бяха коментирани въпроси, свързани с това как да разпознаваме агресията, как  да се борим срещу нея и най-важното, да бъдем толерантни един към друг. Вдъхновени от каузата, учениците написаха послания и ги поставиха на “Стената на добротата”, която се намира в училището.

Всяка година, в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета от Канада защитават свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото отишъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *