Партньор на Проватон
 Център за женско предприемачество ще работи във Варненския свободен университет

Център за женско предприемачество ще работи във Варненския свободен университет

Сподели в

Център за женско предприемачество ще бъде открит във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“ на 26 февруари 2020 г. Целта на центъра е да обучава и подпомага млади жени (до 34 години) от България и съседни държави в стартирането и развитието на собствен бизнес. Той се създава по проект WOMEN IN BUSINESS “Насърчаване на предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион”, съфинансиран по програма INTERREG Danube Transnational.

Учебните програми и онлайн платформата за провеждане на обучението на Центъра за женско предприемачество  ще бъдат представени на пресконференция на 26 февруари 2020 г., от 10,30 ч. в зала 3 на Учебно-спортния комплекс на университета. В събитието ще вземат участие представители от университети, организации за подкрепа на бизнеса и неправителствени организации от 9 държави от Дунавския регион.

Пилотните обучения стартират на 28 февруари и в тях ще се включат 25 жени от България, Молдова и Украйна. Тренингите, които са със смесена форма – присъствена и он лайн, обхващат три групи млади жени-предприемачи:

Начинаещите ще разберат какво е да си предприемач, какви са първите стъпки за реализацията – чрез курсове по маркетинг, дигитални и социални умения и др.

Втората група участници са тези, които имат собствен бизнес.

Дамите, които имат успешен бизнес от поне три години ще получат и консултации с експерти по конкретни теми.

Обученията ще се водят от топ експерти и успешни студенти от магистърските програми “Предприемачество“ и “Дигитален маркетинг и уебдизайн“ на Варненския свободен университет, а също и изявени експерти от Австрия, Германия, Словения, Босна и Херцеговина и др.

Обученията са безплатни и в следващите етапи могат да се включат всички желаещи на възраст от 16 до 34 години, които имат интерес към предприемачеството.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *