Заради психозата с коронавируса свършиха предпазните маски във Варна

Заради психозата с коронавируса свършиха предпазните маски във Варна

За липса на санитарни маски по аптеките във Варна алармираха разтревожени читатели на Медийна група „Черно море“, на които им предстои пътуване. Наша проверка установи, че предпазните санитарни маски действително липсват както в аптечната мрежа, така и онлайн.

 

„Маските са изчерпани на повечето места и по складовете. Там, където има останали количества ограничени бройки са на много високи цени. Около 30лв. е цената на едро на кутия с 50 бр., при нормална цена на дребно от 30 ст. до 50 ст. за брой. Освен това останалите количества по складовете се запазват за по-големите предприятия – болнични заведения и няма как да стигнат до аптечната мрежа.“ Това каза за медията ни Екатерина Андонова – фармацевт.

 

„Заради психозата с починали и заболели с коронавирус в Италия, маските са изкупени масово от варненци“, потвърди и Рада Пехливанова от регионалната съсловна организация на фармацевтите във Варна. Тя посочи, че цената им, там където все още са останали, е скочила до безбожните 1,50 лв. за брой при досегашна цена от 20 ст.

 

Мариана Стойкова

Leave a Reply
Your email address will not be published. *