Партньор на Проватон
 Иван Портних: Няма да има глоби за липсата на винетки до Златни пясъци, гробището и летището

Иван Портних: Няма да има глоби за липсата на винетки до Златни пясъци, гробището и летището

Сподели в

Шофьорите, които пътуват до Златни пясъци и с. Тополи няма да бъдат глобявани. Това каза за Медийна група “Черно море“ кметът на Варна Иван Портних.

 

Същото важи за пътищата до Звездица, Константиново, Тополи, Казашко и летището.

 

В момента текат преговори между община Варна и Агенция пътна инфраструктура въпросните пътища да бъдат изключени от Републиканската пътна мрежа и предадени за поддръжка на общината. Докато това се случи шофьорите няма да бъдат глобявани, категоричен бе кметът на града.

 

Информацията потръди и инж. Румен Илиев – директор на Областно пътно управление – Варна.

 

“Няма да има глоби по участъци, които водят до гробищни паркове”, заяви той за Днес+.

 

Повод за това станаха множество публикации от притеснени граждани за новите знаци, които бяха поставени от АПИ, изискващи винетен стикер.

 

Един такъв знак бе поставен отново и на пътя за СО“ Боровец“, като този път води и към гробищния парк ” Кантара“, наричан още от местните жители “старият път за Бургас“.

 

“Нека хората не се притесняват, няма да бъдат глобявани водачи, които нямат винетен стикер на участъци, водещи до гробищни паркове и други значими обществени места. В момента водим преговори, има предложени решения на г-н Портних, които се надяваме, той да приеме. Има процедура, която трябва да мине, да се водят още разговори, общинския съвет да го приеме, но ви уверявам, че няма да има глобени граждани по тези трасета. Табелите за винетен стикер, които ние слагаме, се поставят по Общия устройствен план. Но, нека не се притесняват хората, няма да поставяме контролни постове, за да не се страхуват “ – допълни шефът на ОПУ – Варна за медията.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *