Партньор на Проватон
 Състезание за креативност организира през март ИУ – Варна

Състезание за креативност организира през март ИУ – Варна

Сподели в

По повод честването на 100-годишнината си Икономически университет – Варна в сътрудничество с компания „Ментормейт“ и община Варна организира Хакатон за студенти и ученици от горните курсове на общинските училища.

Темата на Хакатона е „Smart Solutions for Smart Varna” („Умни решения за умна Варна“), като участниците ще имат възможността да проявят креативността си в няколко направления, както следва:

Ø Digital Transformation in Education (Дигитална трансформация в образованието);

Ø Digitalization in Management and Administration (Дигитализация в мениджмънта и администрацията);

Ø Environment and Infrastructure (Околна среда и инфраструктура);

Ø Sport and Entertainment (Спорт и забавления).

Състезанието се организира с изключителната подкрепа на Община Варна. Събитието е безплатно и има за цел да привлече ученици и студенти с интереси в областта на ИТ. Съставят се екипи между 2 и 5 души, които изготвят софтуерен или хардуерен проект с избрана от тях технология. Съгласно предварително зададената тема, целта е да се създаде концепция и да се разработи пилотна версия на приложение.

По време на събитието ще бъдат осигурени:

Ø Ментори;

Ø Храна и напитки;

Ø Сертификати за участие;

Ø Специални награди за най-добрите отбори.

Откриването ще се състои на 20.03.2020 г. в Зала 1 на ИУ – Варна, след което състезанието ще продължи в залите 50 – 53 в Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ), ет. 0., който е и пряк организатор на Хакатона.

Условията за кандидатстване ще намерите тук: https://www.eventbrite.com/e/smart-solutions-for-smart-varna-hackathon-tickets-91791997335?aff=varnauni.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *