Партньор на Проватон
 Съветници от Варна искат обособяването на работна зона за медиите в Общинския съвет

Съветници от Варна искат обособяването на работна зона за медиите в Общинския съвет

Сподели в

С цел създаване условия за работа на журналистите, които отразяват работата на Общински съвет – Варна, да бъде обособена “Прес зона” в непосредствена близост до зала “Пленарна” на ОбС – Варна.

 

Това предложение депозира до председателя на ОбС – Варна секретарят и говорител на групата съветници от БСП Мария Тодорова.

 

“Мястото е добре да бъде обезпечено с техническо оборудване, което да създава възможност на репортери, фоторепортери и оператори оперативно да вършат работата си и да информират в реално време съгражданите ни как работи излъченият от тях градски парламент”, настояват общинските съветници от БСП.

 

Искането до зала “Пленарна” в община Варна да бъде обособена работна зона за медиите социалистите мотивират с желание да бъдат създадени условия диалогът между общински съветници и средствата за масово осведомяване да се случва в цивилизована среда, съответстваща на съвременните условия.

 

“В рамките на Прес зоната да бъде предвидена и малка трибуна – с всички реквизити на местната законодателна власт, край която различните фракции и/или независими общински съветници да правят своите коментари по обществено значими и актуални теми, касаещи обществените правила във Варна”, пише още в предложението на БСП до председателя на ОбС.

 

Считаме, че подобна стъпка би повишила нивото на обективност, прозрачност и демократичност, каквото нашият Общински съвет има претенциите да притежава, заявяват в писмото си до председателя Тодор Балабанов осмината представители на социалистическата партия в ОбС – Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *