Партньор на Проватон
 Николай Костадинов: Оптимист съм, че до есента “Владиславово” ще има най-модерния спортен комплекс!

Николай Костадинов: Оптимист съм, че до есента “Владиславово” ще има най-модерния спортен комплекс!

Сподели в

Напредва работата по новият спортно-развлекателен комплекс във “Владиславово”, съобщи за Varna24.bg кметът на района Николай Костадинов.

 

“Въпреки, че срокът за реализирането на мащабният проект е до края на 2020 г., аз съм оптимист, че при тези темпове, с които се движи изграждането на спортно-развлекателния комплекс, за празника на Варна 15 август, или до началото на септември, “Владиславово” ще има най-модерното подобно съоръжение. Кота нула е мината вече на спортната зала, спортните игрища все още не са започнати, но постройките до тях вървят планово доста добре. Все пак има някои фактори, които могат да повлияят, но с тези темпове на работа има реален шанс през септември да имаме вече завършен спортен комплекс. Фирмата строител носи отговорност за опазване на материалите, но до момента няма оплакване да има кражби или вандалски прояви. Обектът е обезопасен поетапно, там където има строителни дейности. Жителите на района могат да използват останалите терени. Да се надявам много скоро да започнат да го използват в модерния му вариант, така че молбата ми към жителите на квартала, е за още малко търпение”, каза Николай Костадинов.

 

Както медията ни информира, комплексът ще разполага с едно голямо и две малки игрища за футбол, две игрища със смесено предназначение за волейбол и баскетбол, за хандбал, луксозен тенис корт, малък скейт парк, многофункционална зала с близо 400 места и с размери на хандбално игрище, писта за 100 м бягане, за ролери, амфитеатрална сцена за арт събития на открито.

 

Районният кмет посочи, че мащабният проект се изгражда върху площ от 38 дка, а за осъществяването му има изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *