Партньор на Проватон
 Кметът инспектира работата по важните инфраструктурни обекти в “Аспарухово”

Кметът инспектира работата по важните инфраструктурни обекти в “Аспарухово”

Сподели в

Кметът на Варна инспектира работата по важните инфраструктурни обекти в “Аспарухово” и сподели впечатленията си в личния си профил във фейсбук, видя Varna24.bg.

 

Ето какво написа Иван Портних, като публикува и снимки от обиколката си в квартала:

 

“Продължаваме работа в район “Аспарухово”:

 

Напредва ремонтът на НУ “Васил Левски”. Готова е цялата фасада, сложена е дограмата, завършени са новият покрив, ВиК и ел. инсталациите, монтирани са металните стълбища между етажите. Вървят довършителни дейности във физкултурния салон и санитарните помещения, боядисват се стени и тавани. Уверенията на новата фирма изпълнител са, че до края на месец май обектът ще е готов, а децата ще влязат в класните стаи през новата учебна година. Припомням, че сградата на училището е била построена през 2011 г., но заради некачествено изпълнение се наложи изцяло да я ремонтираме и укрепваме. Община Варна си търси правата в съда, делата продължават

 

С добри темпове се движат и строителните дейности на рибарското пристанище “Карантината”. Изградени са оградните молове, източният и западният слип, изцяло са приключени дейностите, свързани със строителството под вода. Започват дейности за изграждане на сградата на брега, в която са предвидени помещения за предвидени помещения за разтоварване, съхранение, продажба и спедиция на уловената риба. Срокът за приключване на строителството е ноември 2020г.

 

И още: Започваме ремонт на читалището в кв. Галата, такъв предстои и в читалището в Аспарухово.

 

Вековният чинар ще бъде запазен! Срещнах се със собствениците на терена, дървото няма да бъде засегнато от инвестиционните интереси, ще бъде защитено с нова декоративна ограда.

 

“Зелена улица” се отваря и пред проекта ни за развитие на Аспаруховия парк, след като и Върховният административен съд се произнесе в полза на проекта на Община Варна (все пак има срок за обжалване).

 

Усилията ни за развитие на зелените зони във Варна продължават – на юг ще развиваме горските масиви край кв. “Галата”, парк “Боровец” в Джанавара – с опазване и експониране на археологията, горите край Звездица и Константиново.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *