Партньор на Проватон
 До края на май приключва ремонтът на варненското училище “Васил Левски”

До края на май приключва ремонтът на варненското училище “Васил Левски”

Сподели в

Напредва ремонтът на НУ “Васил Левски”, съобщи в личната си Фейсбук страница кметът на Варна Иван Портних. Готова е цялата фасада, сложена е дограмата, завършени са новият покрив, ВиК и ел. инсталациите, монтирани са металните стълбища между етажите. Вървят довършителни дейности във физкултурния салон и санитарните помещения, боядисват се стени и тавани. Уверенията на новата фирма изпълнител са, че до края на месец май обектът ще е готов, а децата ще влязат в класните стаи през новата учебна година, допълва кметът. “Припомням, че сградата на училището е била построена през 2011 г., но заради некачествено изпълнение се наложи изцяло да я ремонтираме и укрепваме. Община Варна си търси правата в съда, делата продължават.”

 

С добри темпове се движат и строителните дейности на рибарското пристанище “Карантината”. Изградени са оградните молове, източният и западният слип, изцяло са приключени дейностите, свързани със строителството под вода. Започват дейности за изграждане на сградата на брега, в която са предвидени помещения за предвидени помещения за разтоварване, съхранение, продажба и спедиция на уловената риба. Срокът за приключване на строителството е ноември 2020г.

 

По думите на Портних започват ремонти на читалищата в кварталите Галата и Аспарухово.

 

“Вековният чинар ще бъде запазен!”-са думите на градоначалника. Moreto.net припомня, че имаше опасения за съдбата на растението. Срещнах се със собствениците на терена, дървото няма да бъде засегнато от инвестиционните интереси, ще бъде защитено с нова ограда, обясни Портних.

 

“Зелена улица” се отваря и пред проекта за развитие на Аспаруховия парк, след като Върховният административен съд се произнесе в полза на проекта на Община Варна.

 

На север се предвижда свързване на район „Владислав Варненчик” през Балъм дере с Природен парк „Златни пясъци”, допълни Портних.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *