Нулев отпадък: Размяна на детски книжки организираха днес във Варна

Нулев отпадък: Размяна на детски книжки организираха днес във Варна

Поредица от събития под надслов „Нулев отпадък” организира варненската Recycle Art Academy, каза за радио Варна нейният основател Наталия Николова. Днес /13.02.2020 г. / от 11 до 14 часа се проведе поредната проява, която е насочена към размяната на детски книжки. Всеки, който желае, може да носи неопределен брой детски книги, за да ги размени за други, които желае да прочете. Може да присъстват и деца и родители или само деца и само родители. Проявата се организира при вход свободен на ул. “Хаджи Стамат Сидеров” № 32, в района на Хуманитарната гимназия във Варна.

“Идеята на Академията за рециклиращо изкуство е на първо място да превръщаме отпадъка в изкуство и не само – неща, които могат да се използват отново нека да се използват. Скоро имахме събитие, което е за размяна на детски играчки, в което родители и деца носят носят играчки, които са им омръзнали, а при нас намират нови.”, разказва Наталия Николова.

Така ще е и с книжките, допълва Наталия. Следващата проява, която замисля е за размяна на детски дрехи. Все още не е определила дата, но скоро и това ще стане. Междувременно периодично ще се провеждат дни, в които ще продължи размяната на детски играчки и книги.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *