Партньор на Проватон
 Кметът на варненското село Казашко Гергана Петкова: Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!

Кметът на варненското село Казашко Гергана Петкова: Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!

Сподели в

Кметът на варненското село Казашко Гергана Петкова разпространи позиция по повод коментар на общинския съветник Ивайло Митковски относно ефикасността на новоизграждащия се парк в селото.

Публикуваме пълния текст на позицията без редакторска намеса:

“До г-н Ивайло Митковски,
Общински съветник от “Демократична България” – Варна

Моите уважения, г-н Митковски!
Моите уважения, но за онова време, когато и Вие, и аз прохождахме в общинската администрация “заедно”. Вие в града, аз на село, но в една Община – Варна. Като общински съветник на управляваща тогава партия обещавахте много и на тези, дето живеят по селата. Днес обаче е време да критикувате!

По повод днешното Ви изказване пред медиите и критиките, подлагащи под съмнение  ефективността на крайезерен парк “Казашко”, искам да Ви успокоя! Това е един ефективен  проект с голям ефект (резултат) не само за жителите на с.Казашко (граждани на община Варна), а и за всички гости и посетители на селото. В близките 10 г. Казашко се превърна в интересна и предпочитана туристическа и културна дестинация и културен домакин на международни събития и фестивали. Именно тук се провежда ежегодно и международният фестивал “Творчески воаяж” с участници от над 5 страни. Селото ни никога не притихва в самота! От няколко години тук ежедневно летуват стотици деца на град Варна  в организирани детски лагери и заедно с нашите деца огласят детските площадки с весела глъч и се обогатяват културно и в общуването с деца от друг етнос.

Казвате, че развитието изисква амбициозни цели! Съгласна съм! Като кмет на селото си поставих амбициозната цел пустеещото мочурище край брега на езерото да се превърне в красив парк. Какво по-голямо доказателство за развитието на това село от превръщането на една “рисунка” в плана на с. Казашко от 1992 г. с надпис “парк” в реалност!? Работата по отводняване, подготовка на терена и трасиране костваше седем годишни усилия, но си заслужаваше! Очакваме завършване на проекта през тази година с изграждане на комбинирано спортно игрище.

Г-н Митковски, не всички можем да се родим в центъра на града. Но живеещите в покрайнините му също са достойни жители на общината, не мислите ли!? Именно поради това, че с малкото изборни гласове не сме фактор, разбираме искреността и грижата на ръководството на общината.

Моите извинения, г-н Митковски, но този път уваженията са за тези, които повярваха в необходимостта и ефективността този парк да се случи! Добре сте дошъл на откриването, за да се убедите, че Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!

Гергана Петкова  – Кмет на с. Казашко”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *