Партньор на Проватон
 Във Варна откриха паметна плоча на кап. Владимир Минков

Във Варна откриха паметна плоча на кап. Владимир Минков

Сподели в

Паметна плоча на капитан ІІ ранг Владимир Минков (1926 – 1990 г.), дългогодишен командир на Военноморска база – Варна, бе открита днес на ул. “Дръзки” № 9.

Венци и цветя бяха поднесени от кмета на Варна Иван Портних, кап. I ранг Ваньо Мусински – замeстник-командир на флотилия бойни и спомагателни кораби към ВМС, офицери и сержанти от запаса и резерва, родственици на капитан Минков, граждани, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Организатор на събитието са Военноморските сили, а в тържествения ритуала участва Представителният духов оркестър на ВМС.

Капитан ІІ ранг Владимир Минков е командир на военноморска база Варна в периода 1948 – 1956 година, съобщиха от ВМС.

В краткото си слово капитан І ранг Мусински описа житейския и професионален път на офицера и моряка Владимир Минков, като изтъкна неговата отдаденост на морската идея и на стремежа му да работи за постигане на целта, независимо от превратностите на времето и на конюнктурните промени.

От името на наследниците и родствениците, г-н Владимир Минков отправи благодарност към командването на Пункт за базиране Варна, командването на ВМС и общинската администрация за инициативата за поставяне на паметната плоча и съпричастността към идеята за отдаване на дължимата почит и признание към паметта на неговия дядо.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *